HOME - BLOG - BEDRIJF - ALGEMENE VOORWAARDEN - CONTACT

 
 Kogelwerende vesten

Een kogelwerend vest (in de volksmond vaak enigszins misleidend aangeduid als kogelvrij vest) is een type vest dat als een soort pantser werkt om de schade door kogels van pistolen, jachtgeweren en gewone geweren te beperken. Kogelwerende vesten worden vaak door de politie, het leger en beveiligingsbedrijven en soms ook door burgers gedragen.

De naam kogelwerend is behoorlijk misleidend aangezien de vesten (afhankelijk van mat.keuze en de dikte van de beschermlaag van het vest) vaak maar weinig bescherming kunnen bieden tegen geweerschoten of zelfs tegen sommige pistolen. De vesten beschermen eigenlijk alleen tegen munitie die bedoeld is voor handpistolen .

Vesten worden soms rond de vitale gebieden versterkt met metaal (staal of titanium), keramiek of polyetheen. Deze harde platen werken beter tegen alle soorten pistoolkogels en werken ook tegen sommige geweren. Deze vesten zijn de standaard geworden voor militair gebruik omdat de gewone vesten weinig verschil maken tegen militaire munitie.

Wij leveren verschillende types kogelwerende vesten. Afhankelijk van de toepassing waaronder het vest gedragen gaat worden kunnen wij u adviseren welk vest te kopen.

 
 Products
   
kogelvrije vest (zwart) kogelvrije vest (wit)    
 
PI Products: Monitoren van communicatie netwerken, Visuele bewaking, Contra spionage, Sweep- diensten, Consultancy en Veilig communiceren.
 Tags