HOME - BLOG - BEDRIJF - ALGEMENE VOORWAARDEN - CONTACT

 
Satteliet bewaking

Om te beginnen is het van belang te weten dat er onderscheid gemaakt wordt tussen 2 concepten van Satteliet verkeer

  • Algemene Satelliet Providers zoals Eutelsat, Arabsat, Vsat etc. worden ingezet om transmissie bandbreedte te verschaffen aan bijvoorbeeld TV stations en telecom bedrijven.
  • Satelliet communicatie systemen zijn er juist speciaal om communicatie mogelijkheden te verschaffen binnen bepaalde gebieden. Voorbeelden hiervan zijn Inmarsat, Thuraya, Aces etcetera. 

De aanpak het monitoren van de 2 typen satellieten is volkomen verschillend. Voor de algemene satellieten is monitoring zijn de handelingen afhankelijk van welk type land de satelliet gebruik,t via welke Pc’s de satelliet wordt aangestuurd en wat de blauwdrukken van de satellieten zelf zijn.  
Voor de specifieke communicatie satellieten gebeurt het opvangen van het verkeer geheel passief.  Voornamelijk het Thuraya netwerk  wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Elke toestel die gebruik maakt van het thuraya netwerk geeft ook tevens de exacte positie door. Wereldwijd heeft Inmarsat de beste dekking. Sterker nog, het is de enige communicatie satelliet die wereldwijde dekking bied. Thuraya dekt enkel Europa, Midden Oosten, grootste gedeelte van Afrika, centraal Azie en Australie. 
 Producten
     
satteliet bewaking      
 
PI Products: Monitoren van communicatie netwerken, Visuele bewaking, Contra spionage, Sweep- diensten, Consultancy en Veilig communiceren.
 Tags