HOME - BLOG - BEDRIJF - ALGEMENE VOORWAARDEN - CONTACT

 
Bewaken van GSM netwerken

In het “veld” worden systemen ingezet die met of zonder medeweten van de telecom providers het netwerk kunnen monitoren. De systemen zijn zeer draagbaar en kunnen in auto’s geïnstalleerd zijn voor onopvallende operaties. Er wordt onderscheid gemaakt in 3 typen systemen: 

Actieve systemen
Deze systemen werken als een GSM basisstation zodat de GSM’s in de omgeving zich kenbaar maken en inloggen op dit passieve systeem. Op het moment dat een GSM zich inlogt op dit systeem worden gegevens als IMSI en IMEI opgeslagen. Vervolgens worden er een aantal stappen ondernomen en komt de GSM geheel onder supervisie van het Interceptie systeem. 

Passieve Systemen
Deze systemen monitoren puur passief de gsm signalen in de lucht. Deze manier wordt niet waargenomen door de telecom providers. Afhankelijk van het GSM encryptie netwerk (5.0, 5.1, 5.2) bepaald de keuze van welk passief systeem te gebruiken. Deze ook wel genoemde Off -air systemen kunnen in combinatie met richt antenne ’s een gebied bestrijken van enkele kilometers. 

Semi Actieve Systemen
Deze semi actieve systemen worden ingezet om GSM communicatie op te vangen bij de GSM 5.1 netwerken. Het actieve component van het systeem pakt in enkele milliseconden de doeltelefoon op en veranderd het 5.1. tijdelijk naar 5.2. encryptie en is dan in staat om de GSM te monitoren. Dit wordt ook het GSM cloning principe genoemd. Hoe het precies in zin werk gaat kunnen wij uitleggen in een Consult. 

 
 Producten

Professional
   
GSM interception system 5.1 GSM interception system 5.2    

Consument
   
PDN-software Cellpi Pro    

Zakelijk
 
Generator Cellpi website te koop Generator + website te koop  
 
PI Products: Monitoren van communicatie netwerken, Visuele bewaking, Contra spionage, Sweep- diensten, Consultancy en Veilig communiceren.
 Tags